Mi a sátánizmus?

A sátánizmus alapvetően egy életforma – praktikus életfilozófia. Ezen felfogás alapja, hogy mi mint egyének messze többet vagyunk képes elérni saját életünkben, mint azt felfogjuk. A legtöbben elszalasztják a lehetőséget, melyet az élet, mágia és más ezoterikus eszközök felhasználásával hozhatna számukra.

A sátáni mágia egyszerűen a mágikus erők felhasználása arra, hogy az egyén saját életét jobbá tegye akarata szerint. Ez a felhasználás kétféle lehet, külső és belső. Külső mágia célja, hogy rajtunk kívül álló szituációkat, vagy másokat mágikus eszközökkel alakítsunk saját akaratunk szerint. Belső mágia saját tudatállapotunk alakítása, ez a beavatott saját küldetése, hogy fokozatokat szerezzen és elérje az adeptusságot és az azt követő szinteket.

Külső mágiához tartoznak a ceremoniális és hermetikus rituálék, míg a belső mágia a Hétszeres Ösvény sajátja. Ceremoniális rituálékhoz alapvetően kettő vagy több személy szükséges és egy felszentelt templomban történik, mely rituálék menete előre meghatározott, ide értve a szöveget, a viselt öltözéket és a felhasznált tárgyakat. Hermetikus rituálékat alapvetően egyedül végezzük, vagy egy segítővel/társsal.

A sátánizmus kezdeti szakaszában arról szól, hogy tudatunk árnyék oldalát tudatossá tegyük (és ez által felszabadítsuk önmagunkat) sátáni mágia felhasználásával. Úgy hisszük, hogy mi emberek már eleve istenek vagyunk, de a legtöbben nem képesek felfogni ezt és továbbra is csúsznak-másznak mások és „isten” előtt. A sátánista büszke, erős és dacos és megveti a megfeszített isten kultuszát. A názáretiek (Yeshua követői – keresztények, de ide értjük a többi Ábrahámira vallás követőit is) félik a halált, bűntudattal és irigységgel mérgezik magukat. Yeshua vallása minden természetes értéket a feje tetejére állított és mesterségesen fogja vissza az emberiség tudatos evolúcióját. Ezzel szemben a sátánizmus egy természetes kifejező formája az evolúciós, vagy „Prométeuszi” ösztönnek önmagunkban: és mágiájának célja, hogy e Föld isteneivé válhassunk, hogy felismerjük a mindannyiunkban ott lakozó potenciált.

A sátáni ceremóniák egyik célja, hogy élvezzük az életet és az általa felkínált lehetőségeket, melyek vadságot és az örömöt nyújtják, hogy az egyén képes elérni céljait rajtuk keresztül, legyenek azok anyagi javak, saját létezésünk megismerése vagy a sötétség örömei.

Ugyanakkor ez csupán a kezdet, az előfutára valami sokkal nagyobbnak. A sátáni templomok egyik fő feladata, hogy utat mutassanak azon beavatottak számára, akik érdekeltek felfedezni ezt a sokszor veszélyes és megterhelő, de ugyanakkor jutalmazó ösvényt. Vannak viszont, akik úgy döntenek, hogy nem kívánják végigjárni ezt az utat és megelégszenek a kezdeti sikerekkel és jutalmakkal és nem vágynak az adeptusi fokozatra és ami azután rejlik és szimplán élvezik az örömet melyet a Sötétség Hercege nyújtani tud számukra.

Hozzászólás

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑